Lankomės Milane: kokius parkus ir sodus verta aplankyti madų sostinėje?

Sumažinti Padidinti Teksto dydis Spausdinti puslapį

Lankomės Milane: kokius parkus ir sodus verta aplankyti madų sostinėje

Milanas – antras pagal dydį miestas Italijoje, įsikūręs šiaurinėje šalies dalyje. Miestas itin garsus savo mados įmonėmis ir parduotuvėmis, jis laikomas vienu mados pasaulio sostinių šalia Paryžiaus, Niujorko, Londono.

Kas skrenda į Milaną apsipirkti, o kas jo apžiūrėti. Šį kartą apžvelgsime, kokiuose parkuose bei soduose galime pabuvoti atvykus į madų sostinę.

Giardini Pubblici sodas

Šis sodas yra didžiausias miesto parkas Milane. Jo plotas yra apie 16 ha arba apie 40 akrų. Parką suprojektavo Piermarini, 1786 metais. Šie gražūs sodai randasi šiaurės rytų Milane. Ideali vieta pailsėti ir pabėgti nuo miesto šurmulio. Jame yra trys maži ežerai, daugybė paminklų bei skulptūrų. Taip pat parke rasim XVIII amžiaus Palazzo Dugnale namą bei Milano gamtos mokslo centrą.

Adresas: Bastioni di Porta Venezia, Milan, Italy

Darbo laikas: I-VII 6.30- saulei nusileidus

Transportas: Metro – Porta Venezia, Palestro stotelės

Parco Sempione

Parkas įkurtas šiaurės vakarų Milane ir užima apie 47 ha arba apie 116 akrų ploto. Piazza Sempione užima dalį senųjų Visconti Ducal sodų, kurie XV amžiuje buvo išplėsti iki 300 ha arba 740 akrų, o šis plotas tapo medžioklės rezervatu. 1890 metais Emilio Alemagna šį parką pavertė angliško stiliaus sodu. Antrojo pasaulinio karo metais Milano Parco Sempione buvo naudojamas auginti kviečius, bet karui pasibaigus sodai grįžo į savo ankstesnį pavidalą. Parke yra dirbtinai iškastas ežeras, paminklas Napoleonui, fontanas bei  nuo 1932 metu stovi Torre del Parco bokštas, pagamintas iš plieninių vamzdžių.

Adresas: Piazza Sempione, Milan, Italy

Darbo laikas: I-VII lapkritis-vasaris 6.30-20.00, kovas-balandis 6.30-21.00, gegužė 6.30-22.00, birželis-rugsėjis 6.30-23.30, spalį 6.30-21.00

Transportas: Metro – Cadorna, Lanza stotelės

Giardino della Guastella

Seniausias sodas pietrytinėje Milano dalyje, įkurtas beveik prieš 500 metų. Jis pradėtas plėsti iš karto po įrengimo. Itališko stiliaus sodas buvo įkurtas su dideliu auksinių karosų tvenkiniu ir dvejomis terasomis, taip pat sode yra dvi šventyklos ir viena didelė Sinagoga.

Adresas: Via Francesco Sforza, Milan, Italy

Darbo laikas: I-VII 8.00-17.00

Transportas: Metro – Crocetta stotelė

Parco delle Basiliche (Piazza della Vetra)

Milano sodas Parco delle Basiliche didelė žalumos teritorija, esanti tarp Sant‘Eustorgio ir San Lorenzo bazilikos. Iki 1840 metų aikštė buvo naudojama kaip pasmerktų mirti nekilmingų žmonių pakarimo vieta, o Romos laikais – nedidelis uostas.  Šiandien šį sodą verta aplankyti dėl Bazilikų apsidžių.

Adresas: Piazza della Vetra, Milan, Italy

Darbo laikas: I-VII

Transportas: Metro – Sant‘Ambrogio stotelė

Parco Solari

Parkas Solari yra pačiame Milano miesto centro rajone, kuris vadinamas „Conchetta“. Šis parkas laikomas vienu gražiausių visame mieste, todėl yra puiki vieta pailsėti nuo triukšmingo miesto.

Adresas: Viale Coni Zugna, Milan, Italy

Darbo laikas: I-VII

Transportas: Metro – Sant‘Agostino stotelė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.