Lankomės Prancūzijoje: 68 lankytinos vietos Paryžiuje (II dalis)

Sumažinti Padidinti Teksto dydis Spausdinti puslapį

lankytinos vietos Paryžiuje

Toliau tęsiame lankytinų vietų sąrašą ir jums pateikiame dar keliolika objektų, kuriuos galite aplankyti vaikštinėdami žaviomis Paryžiaus gatvelėmis.

Šventoji koplyčia (Sainte-Chapelle) – gotikinio stiliaus koplyčia, pastatyta 1248 m. karaliaus Liudviko IX. Joje buvo saugomas brangus religinis turtas. Šventoji koplyčia taip pat yra pripažinta viduramžių architektūriniu šedevru.

Adresas: 4 Boulevard du Palais, 75001 Paris

Transportas: Metro – Cite sustojimas

Rodeno muziejus (Musée Rodin) – muziejus įkurtas garsaus prancūzų skulptoriaus Auguste Rodin garbei. Jame eksponuojama beveik 6 600 šio skulptoriaus darbų, tarp jų ir žymios skulptūros kaip Mąstytojas (The thinker) ir Bučinys (The Kiss).

Adresas: 77 Rue de Varenne, 75007 Paris

Transportas: Metro – Varenne sustojimas

Lafajeto galerija (Galeries Lafayette) – žymiausia universalinė parduotuvė Paryžiuje, įkurta XIX a. pab. Parduotuvė įsikūrusi Haussmann bulvare ir kiekvienais metais ją aplanko milijonai pirkėjų. Taip pat lankytojai, užsukę į parduotuvę, gali pasigrožėti didingu stiklo ir geležies kupolu, užkeltu ant pastato stogo.

Adresas: 40, Boulevard Haussmann, 9e, Paris

Transportas: MetroChaussée d’Antin – La Fayette sustojimas

Viletės parkas (Parc de la Villette) – šis didžiulis parkas įsikūręs Paryžiaus vakarinėje dalyje ir užima 25 ha. Parke įkurtas mokslo ir verslo miestelis, įvairūs muziejai, koncertų salės bei teminiai sodai. 1987 m. parką suprojektavo Bernard Tschumi.

Adresas: Avenue Corentin-Cariou 30 19e, Paris

Transportas: Metro – Porte de la Villette sustojimas

Paryžiaus rotušė (Hôtel de Ville) – politinis Paryžiaus centras. Rotušė pastatyta XIX a., renesanso stiliumi. Paryžiaus rotušė įsikūrusi Grevo aikštėje (Place de Greve) netoli Senos upės.

Adresas: Place de l’Hôtel de Ville 4 4e, Paris

Transportas: MetroHôtel de Ville sustojimas

Venseno pilis (Château de Vincennes) – pilis rytinėje centrinio Paryžiaus pakraštyje. Ji nuo XII a. buvo naudojama kaip karališkoji rezidencija, tačiau XVIII a. karališkoji šeima persikėlė į Versalio rūmus. Nuo to laiko pilyje veikė porceliano gamykla, vėliau buvo įkurtas valstybinis kalėjimas, o Napoleonas šią pilį naudojo kaip ginklų sandėlį ir kaip karinę tvirtovę. Šiandien Venseno pilyje veikia muziejus.

Adresas: Avenue de Paris, Vincennes

Transportas: MetroChâteau de Vincennes sustojimas

Vandomo aikštė (Place Vendôme) – prestižinė Paryžiaus aikštė. Jos centre stovi aukšta bronzinė kolona, kuri simbolizuoja Napoleono pergalę Aušvico mūšyje. Šiandien aikštės pašonėje įsikūrusios žymių dizainerių ir juvelyrikų parduotuvės bei prabangūs viešbučiai.

Adresas: 1 Place Vendôme, 75001 Paris

Transportas: Metro – Opera, Tuileries, Concorce sustojimai

Bastilijos aikštė (Place de la Bastille) – ši aikštė stovi vietoje Bastilijos tvirtovės, kuri buvo šturmuota ir visiškai sunaikinta 1789 m. liepos 14 d. Dėl šios priežasties ir prasidėjo Prancūzijos revoliucija. Pati aikštė įkurta 1803 m. Vienintelis aikštės monumentas, 52 metrų aukščio kolona (Colonne de Juillet), kuri pastatyta norint atminti 504 aukas, žuvusias per 1830-ųjų m. revoliuciją. Žymiausias aikštės pastatas – tai Bastilijos opera, atidaryta 1989 m. liepos 14 d., minint 200-ąsias Prancūzijos revoliucijos metines.

Adresas: 120 Rue de Lyon, 75012 Paris

Transportas: Metro – Bastille sustojimas

Invalidų katedra (Dóme des Invalides) – pastatyta 1676 m. kaip karaliaus Liudviko XIV asmeninė koplyčia. Ji priklauso Invalidų kompleksui (Les Invalides). Koplyčioje yra palaidota keletas garsių Prancūzijos istorinių veikėjų. Pats žymiausias – imperatorius Napoleonas I.

Adresas: Hôtel des Invalides, 7e, Paris

Transportas: Metro – La Tour-Maubourg, Varenne sustojimai

Botanikos sodas (Jardin des Plantes) – sodas įkurtas 1626 m. kaip karališkasis vaistinių augalų sodas, o 1650 m. atidarytas lankytojams. Jį suprojektavo ir apsodino karaliaus Liudviko XIII gydytojas Guy de La Brosse.  Šiandien Botanikos sode, užimančiame 28 ha žemės plotą, galima aplankyti tropinių augalų šiltnamius, alpinių augalų bei žiemos sodus, mažą zoologijos sodą, Gamtos istorijos muziejų ir pasivaikščioti po ten įrengtą labirintą.

Adresas: 57, rue Cuvier 5e, Paris

Transportas: Metro – Gare d’AusterlitzJussieu sustojimas

Šv. Sulpicijaus bažnyčia (Saint-Sulpice) – antra pagal dydį bažnyčia Paryžiuje, pastatyta XVIII a. pab. Tai baroko stiliaus bažnyčia, kurią suprojektavo Giovanni Servandoni. Bažnyčią puošia dvi didelės kolonados su dorėninio ir jonėninio stiliaus kolonomis. Virš kolonadų pastatyti du asimetriški bokštai.

Adresas: Place St. Sulpice 6e, Paris

Transportas: Metro – St-Sulpice sustojimas

Halių prekybos centras (Forum des Halles) – didžiulis kompleksas, sudarytas iš parko, požeminio prekybos centro ir metro stoties. Kažkada vietoje jo veikė centrinė Paryžiaus prekyvietė. Halių prekybos centras atidarytas 1986 m. ir nuo to laiko yra puiki vieta apsipirkti, pasėdėti kavinėje ar tiesiog linksmai leisti laiką , net ir esant blogiems orams.

Adresas: Passage Rambuteau, 75001 Paris

Transportas: Metro – Les Halles sustojimas

Per-Lašezo kapinės (Cimetière du Perè-Lachaise) – žymiausios ir labiausiai lankomos kapinės pasaulyje. Kas žmones traukia į šias kapines? Žinoma, kad dėl jose palaidotų įžymiu žmonių. Šiose kapinėse palaidoti rašytojai Honoré de Balzac, Victor Noir, Oscar Wilde ir kt., kompozitoriai Georges Bizet, Paul Dukas, Fréderíc Chopin ir kt., operos solistė Maria Callas, garsi prancuzų dainininkė Edith Piaf, šokėja Isadora Duncan ir net amerikiečių rokenrolo žvaigždė Jim Morrison.

Adresas: Rue de Repos 16, 20e, Paris

Transportas: Metro – Père Lachaise sustojimas

Šiaurės stotis (Gare du Nord) – tarptautinė geležinkelio stotis Paryžiuje, atidaryta 1866 m. Iš jos galima pasiekti šiaurėje esančius miestus.

Adresas: Place Napoléon III 10e, Paris

Transportas: Metro – Gare du Nord sustojimas

Architektūros muziejus (Cité de l’Architecture et du Patrimoine) – muziejus įkurtas 2007 m. Šajo rūmų rytinėje dalyje. Muziejus sudarytas iš trijų pagrindinių sekcijų, kuriose galima pamatyti nuo XII a. laikotarpio daugiausiai Prancūzijos architektų kurtų sienų tapybos, dažyto stiklo langų, maketų bei šiuolaikinės architektūros ekspozicijų.

Adresas: Place du Trocadéro 1 16e, Paris

Transportas: Metro – Trocadéro sustojimas

Sen Žermen de Prė bažnyčia (Saint-Germain-des-Prés) – seniausia bažnyčia Paryžiuje, kurios šaknys siekia dar VI a. Šiandieninė bažnyčios išvaizda ir interjeras sukurti XIX a. architekto Victor Baltard ir tapytojos Jean-Hippolyte Flandrin.

Adresas: 3 Place St-Germain-des-Prés 6e, Paris

Transportas: Metro – St-Germain-des-Prés sustojimas

Konsjeržeri (Conciergerie) – pastatas iškilo XIV a. kaip Karališkieji rūmai (Palais de la Cité), o 1391 m. tapo kalėjimu. Per Prancūzijos revoliuciją (1789 m. – 1799 m.) šiame kalėjime buvo įkalinta, giljotinuota ar kitaip nukankinta daugybė belaisvių, tarp jų ir Prancūzijos karalienė Marie Antoinette. 1914 m. kalėjimas buvo atvertas lankytojams kaip nacionalinis valstybės istorinis paminklas.

Adresas: Quai de l’Horloge 1, 1e, Paris

Transportas: Metro Cité sustojimas

Monparnaso bokštas (Tour Montparnasse) – pastatytas 1973 m. ir tapo pirmuoju aukštu miesto dangoraižiu. Jo aukštis 210 metrų. Nuo dangoraižio apžvalgos aikštelės atsiveria nepakartojamas Paryžiaus vaizdas, o giedrą dieną galima matyti net 40 km. spinduliu.

Adresas: Place Raoul Dautry 15e, Paris

Transportas: Metro Montparnasse-Bienvenue sustojimas

Monmartras (Montmartre) – pats žinomiausias ir lankomiausias rajonas Paryžiuje, įsikūręs ant aukščiausios 130 metrų miesto kalvos. Monmartre nuo seno gyveno ir kūrė daug žymių menininkų, tokių kaip Pablo Picasso, Edgar Degas, Henri Matisse, Henri de Toulouse-Lautrec ir kt. Šiandien Monmartras turistus traukia savo romantiškomis gatvelėmis, jaukia kaiminyste ir nuo seno išlaikytu kaimišku žavesiu. Rajono širdyje, Teatro aikštėje, įsikūrę jaunieji menininkai, siūlantys pirkti savo kūrinius, ir muzikantai, kurie tiesiog gatvėje rengia savo pasirodymus.

Adresas: North of historic Paris, 18e

Transportas: Metro – Abbesses, Anvers sustojimai

Šv. Magdalenos bažnyčia (La Madeleine) – bažnyčia pradėta statyti 1764 m. kaip graikų šventykla, tačiau 1842 m. buvo pašventinta kaip bažnyčia. Ją puošia 52 korintinės kolonos. Šv. Magdalenos bažnyčia stovi netoli Operos rūmų ir Santarvės aikštės.

Adresas: Place de la Madeleine 8e, Paris

Transportas: Metro – Madeleine sustojimas

Šajo rūmai (Palais de Chaillot) – modernistinis kompleksas, pastatytas 1937 m. Pasaulinei parodai. Šiandien rūmuose veikia muziejai, akvariumas bei teatras. Nuo Šajo rūmų atsiveria puikus Eifelio bokšto vaizdas.

Adresas: Place du Trocadéro, 16e, Paris

Transportas: Metro Trocadéro, Iéna sustojimai

Karališkieji rūmai (Palais Royal) – rūmai pastatyti 1629 m. Kardinolo Rišeljė (Cardinal Richelieu) iniciatyva. Šių rūmų turistai aplankyti negali, tačiau galima nemokamai pasigrožėti ir pasivaikščioti po nuostabų sodą ir kiemą.

Adresas: Place du Palais Royal 1e, Paris

Transportas: Metro – Palais Royal sustojimas

Šv. Jokūbo bokštas (Tour St-Jacques) –  XVII a. garsus matematikas ir fizikas Blaise Pascal šį bokštą naudojo kaip savo laboratoriją, kurioje atlikinėdavo daugybę eksperimentų. Dabar Šv. Jokūbo bokštas yra paskelbtas valstybės istoriniu paminklu.

Adresas: Square de la Tour, 4e, Paris

Transportas: MetroChâtelet sustojimas

Marso laukas (Champ de Mars) – laukas pavadintas romėnų karo dievo garbei. Tai 24,5 ha ploto užimantis laukas, kuris tęsiasi išilgai Eifelio bokšto. Aplink lauką yra įsikūrę parkai ir sodai, kuriuose galima pasivaikščioti ar tiesiog pasigrožėti atsiveriančiu nuostabiu Eifelio bokšto vaizdu.

Adresas: tarp Eiffel Tower ir École Militaire

Transportas: Metro École Militaire sustojimas

 

Taip pat skaitykite:

Lankomės Prancūzijoje: 68 lankytinos vietos Paryžiuje (I dalis)

Lankomės Prancūzijoje: 68 lankytinos vietos Paryžiuje (III dalis)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.