Įdomiausios lankytinos vietos Londone: ką pamatyti? (I dalis)

Sumažinti Padidinti Teksto dydis Spausdinti puslapį

34 įdomiausios lankytinos vietos Londone

Įdomiausios lankytinos vietos Londone: ką pamatyti? Londonas – Jungtinės Karalystės sostinė, turinti daugiausiai gyventojų visoje Europos Sąjungoje. Londoną prieš du tūkstančius metų įkūrė romėnai. Šis miestas yra vienas iš svarbiausių finansų, prekybos ir kultūros centrų pasaulyje.

Kviečiame jus susipažinti su Londono įžymybėmis. Pateikiame net 34 lankytinas vietas su adresais ir artimiausiomis metro stotelėmis. Straipsnio pabaigoje rasite ir metro žemėlapį, su kuriuo nesudėtingai nuvyksite prie jus dominančių objektų.

 

Didysis Benas (Big Ben) – Parlamento rūmų laikrodžio bokštas, geriau žinomas kaip Didysis Benas, yra vienas iš turistų lankomiausių vietų Londone. Bokštas pastatytas 1858 m. ir nuo to laiko yra didžiausias tokio tipo laikrodis pasaulyje.

 Adresas: Bridge Street SW1, London

Artimiausia metro stotelė: Westminster (Circle, District, Jubilee metro linijos)

Lankytinos vietos Londone

Big Benas. UrkisTravel.lt nuotr.

Vestminsterio abatija (Westminster Abbey) – šios abatijos statyba prasidėjo 1050 m. ir truko dar 8 šimtmečius. Nuo 1066 m. čia vyksta kiekvienas Karališkasis karūnavimas. Abatijoje palaidoti garsūs monarchai, mokslininkai bei menininkai.

Adresas: Broad Sanctuary SW1, London

Artimiausia metro stotelė: Westminster (Circle, District, Jubilee metro linijos), St. James’s Park (Circle, District metro linijos)

 

Tauerio tiltas (Tower Bridge) – šis tiltas yra vienas iš labiausiai atpažįstamų tiltų pasaulyje. Jis pastatytas 1894 m. ir, nepaisant daug neigiamų atsiliepimų, tapo vienu iš labiausiai lankomų objektų Londone.

Adresas: Tower Bridge Road SE1, London

Artimiausia metro stotelė: Tower Hill (District, Circle metro linijos), London Bridge (Northern, Jubilee metro linijos)

Tauerio tiltas

Tauerio tiltas. UrkisTravel.lt nuotr.

Šv. Pauliaus katedra (St. Paul‘s Cathedral) – katedra pastatyta tarp 1675 m. ir 1711 m. architekto Christopher Wren. Šv. Pauliaus katedra yra viena iš didžiausių katedrų Europoje, o jos kupolas savo dydžiu nusileidžia tik Šv. Petro bazilikos kupolui Vatikane.

Adresas: Ludgate Hill EC4, London

Artimiausia metro stotelė: St. Paul’s (Central metro linija)

 

Londono Akis (London Eye) – 2000 m. atidarytas milžiniškas apžvalgos ratas Londono centre. Lankytojams siūlomas 30 min. trukmės „skrydis“, kurio metu galima pasigrožėti nuostabia Londono panorama.

Adresas: Jubilee Gardens SE1, London

Artimiausia metro stotelė: Waterloo (Northern, Jubilee, Bakerloo metro linijos), Westminster (Circle, District, Jubilee metro linijos)

Londono Akis

Londono akis. UrkisTravel.lt nuotr.

Britų muziejus (British Museum) – didžiausias Londono muziejus, turintis vieną iš įspūdingiausių archeologinių kolekcijų pasaulyje. Muziejus įkurtas 1753 m.

Adresas: Great Russell St WC1, London

Artimiausia metro stotelė: Tottenham Court Road (Northern, Central)

 

Londono tvirtovė (Tower of London) – pastatyta XI a. pr. Viljamo Užkariautojo (William the Conqueror). Šiandien čia įkurtas muziejus, kuris garsus savo Karališkųjų brangenybių kolekcija.

Adresas: Tower Hill EC3, London

Artimiausia metro stotelė: Tower Hill (District, Circle metro linijos), London Bridge (Northern, Jubilee metro linijos)

Londono tvirtovė

Londono tvirtovė. UrkisTravel.lt nuotr.

Hyde parkas (Hyde Park) – tai vienas iš keleto Karališkųjų parkų Londono centre. Parkas užima 142 ha žemės plotą ir yra populiari vieta rengti koncertams ir šventėms.

Adresas: Hyde Park

Artimiausia metro stotelė: Hyde Park Corner, Knightsbridge (Piccadilly metro linija), Lancaster Gate, Marble Arch (Central metro linija).

 

Parlamento rūmai (Houses of Parliament) – pastatyti 1870 m. Šiandien juose įsikūrę dveji Britanijos parlamentiniai rūmai: Lordų rūmai ir Bendruomenių rūmai. Garsiausias Parlamento rūmų statinys yra žymusis Didysis Benas (Big Ben).

Adresas: Bridge Street, SW1, London

Artimiausia metro stotelė: Westminster (Circle, District, Jubilee metro linijos)

Parlamento rūmai

Parlamento rūmai. UrkisTravel.lt nuotr.

Karo muziejus (Imperial War Museum) – atidarytas 1917 m. buvusiame ligoninės pastate. Muziejaus kolekcija apima visus pagrindinius XX a. karo įvykius, kuriuose dalyvavo Didžioji Britanija.

Adresas: Lambeth Road, SE1, London

Artimiausia metro stotelė: Lambeth North (Bakerloo metro linija), Elephant & Castle (Northern, Bakerloo metro linija)

 

Bekingemo rūmai (Buckingham Palace) – pastatyti 1705 m. Bekingemo kunigaikščio John Sheffield. Šiandien rūmai naudojami kaip oficiali Karalienės rezidencija ir taip pat yra viena iš pagrindinių turistų lankomų vietų Londone.

Adresas: Buckingham Palace Road SW1, London

Artimiausia metro stotelė: St. James’s Park (Circle, District metro linijos), Victoria (Circle, District, Victoria metro linijos)

Bekingemo rūmai

Bekingemo rūmai. UrkisTravel.lt nuotr.

Admiraliteto arka (Admiralty Arch) – arka pastatyta 1911 m. architekto Aston Webb. Ji stovi tarp Trafalgaro aikštės ir Malo (The Mall), didingo pėsčiųjų bulvaro, kuris veda link Bekingemo rūmų.

Adresas: The Mall, SW1, London

Artimiausia metro stotelė: Charing Cross (Bakerloo, Northern metro linijos)

 

Pikadilio aikštė (Piccadilly Circus) – judri prekybos ir verslo aikštė pačioje Londono širdyje, keturių pagrindinių gatvių sankryžoje: Regent, Piccadilly, Covent ir Shaftesbury Avenue. Šiandien Pikadilio aikštė yra iš dalies skirta pėstiesiems ir puiki vieta apsipirkti bei praleisti laisvalaikį.

Adresas: Piccadilly Circus

Artimiausia metro stotelė: Piccadilly Circus (Piccadilly, Bakerloo metro linijos)

Pikadilio aikštė

Pikadilio aikštė. UrkisTravel.lt nuotr.

Kovent Gardeno turgus (Covent Garden) – sena aikštė, kurioje kažkada buvo didžiausias vaisių ir daržovių turgus Anglijoje. Šiandien Kovent Gardeno turgus yra populiari turistų lankytina vieta, kurioje yra įsikūrusios kavinės, parduotuvės, muziejai bei teatrai.

Adresas: Covent Garden, WC2, London

Artimiausia metro stotelė: Covent Garden (Piccadilly metro linija)

 

Madam Tiuso muziejus (Madame Tussaud‘s) – garsusis vaškinių figūrų muziejus, kuris yra vienas iš lankomiausių muziejų Londone. Jame eksponuojamos pasaulio lyderių, aktorių, sporto legendų, žymių rašytojų, artistų, muzikantų ir daugybės kitų įžymybių vaškinės figūros.

Adresas: Marylebone Road, NW1 5LR, London

Artimiausia metro stotelė: Baker Street (Bakerloo, Jubilee, Metropolitan, Circle, Hammersmith metro linijos)

Madam Tiuso muziejus

Madam Tiuso vaškinių figurų muziejus. UrkisTravel.lt nuotr.

Harrods – pati žymiausia universalinė parduotuvė mieste, užimanti 80 000 kv. metrus ir išsidėsčiusi per septynis aukštus. Ši prabangi parduotuvė dažniausiai įtraukta į turistų lankytinų vietų sąrašą, kurie ateina čia apsipirkti ir pasigrožėti nuostabiai dekoruotu pastatu.

Adresas: 87-135 Brompton Road;Knightsbridge SW1, London

Artimiausia metro stotelė: Knightsbridge (Piccadilly metro linija)

 

Trafalgaro aikštė (Trafalgar square) – didžiausia aikštė Londone. Savo pavadinimą aikštė gavo po garsiojo Trafalgaro mūšio, kurio metu Anglijos laivynas nugalėjo prancūzus. Jos centre stovi kolona, skirta pagerbti admirolą Nelsoną (Admiral Nelson), kuris žuvo Trafalgaro mūšyje.

Adresas: Trafalgar square

Artimiausia metro stotelė: Charing Cross (Bakerloo, Northern metro linijos)

Trafalgaro aikštė

Trafalgaro aikštė. UrkisTravel.lt nuotr.

 

Parsisiuntimui:

Londono metro žemėlapis

 

Taip pat skaitykite:

34 įdomiausios lankytinos vietos Londone (II dalis)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.