Paragaukite! Tradiciniai Kampanijos regiono patiekalai

Sumažinti Padidinti Teksto dydis Spausdinti puslapį

Tradiciniai Kampanijos regiono patiekalai Vien tik dėl picos verta apsilankyti Kampanijoje. Tačiau šis Italijos regionas gali pasiūlyti kur kas daugiau skanių patiekalų alkanam turistui. Pateikiame jums net aštuonis valgius, kuriuos būtinai paragaukite atostogaudami Kampanijos regione.

Neapolietiška pica

Visame pasaulyje visų mėgstama pica pirmą kartą buvo iškepta Neapolyje. Šis miestas turi šimtmečius siekiančias picos kepimo tradicijas. Atostogaudami Neapolyje ar kitame Kampanijos regiono mieste būtinai užsisakykite tradicinę Margaritos picą. Picą sudaro padažu išteptas paplotėlis, apibarstytas mocarelos sūriu, apšlakstytas alyvuogių aliejumi bei papuoštas keliais baziliko lapeliais. Tai paprasta, bet dieviško skonio pica.

Risotto alla Pescatora

Nors rizoto labiau susijęs su centrine ir šiaurės Italija, tačiau klasikinis jūros gėrybių bei ryžių patiekalas Risotto alla Pescatora yra labai populiarus Neapolyje bei palei Amalfio pakrantę. Šis gaivus patiekalas ypač mėgstamas vasaros sezonu.

Spaghetti con le vongole

Šis patiekalas atspindi Kampanijos regiono virtuvės paprastumą. Tai tradicinis neapolietiškas patiekalas, į kurio sudėtį įeina moliuskai, alyvuogių aliejus, česnakai ir petražolės. Patiekiamas su ilgais makaronais (spagečiais). Moliuskai su makaronais labiausiai paplitę Amalfio pakrantėje, Kaprio ir Iskijos salose.

Parmigiana Melanzane

Kampanijos regione garsusis mocarela sūris yra vienas svarbiausių ingredientų daugelyje tradicinių patiekalų, įskaitant gerai žinomą Parmigiana Melanzane. Tai patiekalas kurį sudaro plonomis riekelėmis supjaustytas baklažanas, sluoksniuojamas su pomidorų padažu, mocarelos sūriu bei bazilikais.

Kaprio salotos

Visoje Italijoje populiarių salotų kilmė – Kaprio sala. Tai paprastos salotos, kurias sudaro saulėje prinokę pomidorai, švieži baziliko lapeliai, alyvuogių aliejus bei mocarelos sūris.

Totani e Patate

Klasikinis Amalfio pakrantės patiekalas, kuris gali patikti ne visiems. Nors jame nėra išskirtinių ingredientų, tačiau gali sugluminti kalmarų ir bulvių derinys.

Pesce all’Acqua Pazza

Pesce all’Acqua Pazza – Amalfio pakrantėje sugauta žuvis, verdama vandenyje kartu su česnakais, pomidorais ir petražolėmis. Tai vienas paprasčiausių ir skaniausių būdų paruošti žuvį.

Fritto Misto di Mare

Šis patiekalas patiks tiems, kurie mėgsta jūros gėrybes. Tai keptų jūros gėrybių mišinys, patiekiamas su baltuoju vynu ir šviežiais persikais. Patiekalą gali sudaryti kalmarai, krevetės, ančiuviai, aštuonkojai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.