Populiariausi Tenerifės miestai: Los Gigantes, Santa Krusas, Playa de Las Americas

Sumažinti Padidinti Teksto dydis Spausdinti puslapį

Tenerifė – Ispanijos sala, kurią galima vadinti vulkanų karaliene. Lėktuvų bilietus į šį smėlio paplūdimių rojų įsigyti privalo kiekvienas, nes kerinčios atostogos „amžinojo pavasario“ saloje  tikro poilsiautojo svajonė. Išsiilgusiems vasaros ir šilumos – poilsis garantuotas, o norintiems pakeliauti ir pažinti kultūros ypatumus – galimybė išsinuomoti automobilį ir apkeliauti dar daugiau vietovių.  Stulbinantys Tenerifės peizažai supa iš visų pusių, tačiau visgi yra TOP lankytinos vietos, kurių pamiršti tikrai nevalia.

Los Gigantes – uolų ir skardžių tvirtovė

Los Gigantes  – kurortas vakarinėje Tenerifės pakrantėje. Lankytojus traukia ne tik šiltas ir švelnus  paplūdimio smėliukas, jauki mažo miestelio atmosfera – čia rengiami festivaliai, koncertai ir spektakliai -, bet ir išskirtinis kraštovaizdis. Ši vietovė žymi milžiniškais skardžiais, kurie senovės gyventojų laikyti šventais. Kodėl? Tai supranta kiekvienas nusipirkęs lėktuvų bilietus į Tenerifę ir pasirinkęs kelionę laivu iki didžiulių 500 – 800  metrus siekiančių uolų. Pasiekus milžiniškus skardžius susidaro įspūdis tarsi būtum pasaulio pakraštyje – uolų didybė priverčia išsižioti kiekvieną.

Santa Krusas – kultūros ir kasdienės rutinos derinys

Los gigantes visus žavi išskirtiniu kraštovaizdžiu, o Santa Krusas pavergia savo spalvomis ir miesto šurmuliu. Iš pirmo žvilgsnio tylus ir ramus miestelis stebina turistus savo tikra ispaniška rutina ir kultūra – čia susilieja senovės palikimas ir šiuolaikiškos naujovės. Gyventojai skuba į darbus, per pietus mėgaujasi įprastiniu poilsio laiku, o vakarais žavisi čia vykstančiais festivaliais, pramogauja ir keliauja keltais į šalia esančius miestelius. Turistus į šią vietovę traukia ne tik noras pamatyti miesto pastatų ir smėlio paplūdimių derinį, tačiau ir galimybė pamatyti vieną iš didžiausių ir spalvingiausių pasaulio karnavalų, kuris savo didingumu nusileidžia tik Rio de Žaneiro šventei. Po kerinčio muzikos šėlsmo rekomenduojama apsilankyti ir Santa Kruso centrinėje aikštėje, kur stūkso pagrindinis miesto simbolis – Šventasis kryžius.

Playa de Las Americas – norintiems šėlti iki išnaktų

Los gigantes – norintiems pailsėti, Santa Krusas – patirti ispaniškąją rutiną, o Playa de Las Americas – pramogų pasaulio gerbėjams. Karšta saulė čia lepina visus miestus, tad net ir vakarais gatvėse šurmuliuoja nuotykių ieškantys vietiniai gyventojai ir pasilinksminti norintys turistai. Šiame mieste ypatingai išvystyta turizmo infrastruktūra: visą para dirbančios kavinės, naktiniai klubai ir casino. Vakarais jaukią atmosferą kuria ir „Piramide de Arona“ teatre vykstantys flamenko spektakliai, kuriems choreografiją kuria garsioji Carmen Mota. Na, o norintiems ramaus pasivaikščiojimo miesto gatvelėmis – kaktusų ir egzotinių augalų parkas, kuriame kažką labai ypatingo atranda kiekvienas.

Taigi, svajojate apie ramų poilsį ir ilgus pogulius po saule? O gal seniai trokštate išvysti kosminio dydžio ir garso festivalį bei patirti tikrą naktinio gyvenimo šurmulį? Išeitis visada yra – lėktuvų bilietai į Tenerifę garantuos energijos įkrovą kiekvienam, norinčiam ištrūkti iš kasdienės rutinos! Taip, milžiniški skardžiai, flamenko pasirodymai ir vasariškas karštis – visų svajonių išsipildymas Tenerifėje visus metus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.