Lauktuvės iš Turkijos: ką parvežti lauktuvių vietoj tradicinių suvenyrų?

Sumažinti Padidinti Teksto dydis Spausdinti puslapį

lauktuves is turkijosKokios gi atostogos be suvenyrų ir lauktuvių? Tačiau šį kartą viešėdami Turkijoje užsukite į vietinį turgų ir vietoj jau pabodusių suvenyrų nusipirkite šviežių prieskonių. Šiems pirkiniams išleisite tikrai nedaug, o prieskonių aromatas ir skonis dar ilgai primins saulėtas atostogas.

Štai ką rekomenduoja parvežti lauktuvių kelionių organizatorius „KidyTour“:

Sumak – maltos žagrenio sėklos suteikia patiekalams saldžiarūgščio skonio, puikiai tinka daržovių patiekalams ir visokiausioms salotoms. Keptos mėsos patiekalas neįsivaizduojamas be svogūnų, pagardintų žiupsneliu sumak.

Pul biber – džiovintų paprikų dribsniai naudojami beveik visuose turkiškuose patiekaluose. Skonis varijuoja nuo saldžių iki aštrių, tad belieka tik nuspręsti, kokį patiekalą gardinsite – vištieną, troškinius, o gal makaronus.

Kuminas – panašus į mums gerai pažįstamus kmynus, tačiau pasižymi ypatingu aromatu. Šis prieskonis nuostabiai tinka mėsos patiekalams. Pirkite nemaltą kuminą, taip jis ilgiau išlaikys savo aromatą.

Paprikų pasta – taip pat kaip pul biber gali būti tiek aštri, tiek saldi. Ji suteiks nepakartojamo skonio sriuboms, troškiniams ir padažams.

Granatų sirupas – šis tamsus, tirštas kaip derva sirupas, tikime, taps jūsų favoritu. Gardinkite juo salotas, ruoškite marinatus arba paskaninkite juo lietuvišką varškės sūrį.

 

Norėdami įsigyti keliones į Turkiją su KidyTour organizatoriumi, susisiekite su mumis el. p. info@urkistravel.lt.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.