Madeiros virtuvė. Tradiciniai patiekalai Madeiroje

Sumažinti Padidinti Teksto dydis Spausdinti puslapį

Madeiros virtuvė. Tradiciniai patiekalai Madeiroje Atlanto vandenyno perlu vadinama Madeiros sala žavi ne tik vaizdingais peizažais, ištisus metus švelniu klimatu, spalvingomis liaudies tradicijomis, bet ir kulinariniu paveldu. Todėl jeigu ruošiatės atostogauti šioje saloje, nepraeikite pro restoraną neparagavę vietinės virtuvės patiekalų.

Madeiroje ypač populiarios sriubos. Rekomenduojama paragauti šias:

– Caldo Verde – tiršta sriuba, į kurios sudėtį įeina bulvės ir smulkiai susmulkinti kopūstai. Kartais sriuba pagardinama aštroka kiaulienos dešra Chourico.

– Tomate e Cebola – svogūnų ir pomidorų sriuba, įprastai patiekiama su virtais kiaušiniais.

– Canja de Galinha – vištienos sriuba, kuri pas vietinius gyventojus dažnai patiekiama Kūčių vakarą. Į šios sriubos sudėtį taip pat gali įeiti makaronai arba vermišeliai.

Duona – dar viena svarbi vietinių gyventojų mitybos dalis. Madeiros saloje galima rasti įvairios duonos rūšių, pagamintos naudojant skirtingus ingredientus.

– Bolo de Caco – tradicinė Madeiros duona. Į jos sudėtį įeina miltai ir saldžiosios bulvės. Bolo De Caco visada patiekiama karšta su tirpintu sviestu bei šviežiu česnaku.

Madeiros salos gyventojai yra dideli mėsos, o ypač jūros gėrybių mėgėjai. Mėsa dažniausiai yra importuojama iš kitų šalių, o jūros gėrybės sugaunamos vietoje. Taigi žuvis, krevetės bei kitos Atlanto vandenyne pagautos gėrybės visada bus šviežios.

– Caldeirada –7-9 žuvų rūšių troškinys į kurį taip pat įeina bulvės, pomidorai bei svogūnai.

– Bif de Atum – tuno kepsnys, kepamas ir patiekiamas su bulvėmis arba ryžiais bei daržovėmis.

– Espetada em Pau de Lauro – kepta mėsa ant iešmo. Dažniausiai kepama jautiena, tačiau pasitaiko ir vištienos. Šis patiekalas restoranuose patiekiamas su gruzdintomis bulvytėmis ir žaliomis salotomis.

– Espada – patiekalas iš Juodosios kalavijos žuvies. Nors pati žuvis savo išvaizda baugina, tačiau tai pats populiariausias žuvies patiekalas Madeiroje. Žuvis gali būti patiekiama kepta, virta arba troškinta vyne. Daugelyje restoranų ši žuvis patiekiama su bananais.

– Piri piri – česnakais ir aitriosiomis paprikomis marinuota kepta vištiena, patiekiama su bulvytėmis ir salotomis.

– Bacalhau – itin populiarios sūdytos Atlanto menkės.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.