Sraigės ne tik gurmanams!

Sumažinti Padidinti Teksto dydis Spausdinti puslapį

Sraigės

Juk nebūtina skristi į Italiją paragauti tikros picos, taip pat nebūtina važiuoti į Prancūziją tikrų sraigių… siūlome Jums paprastą, „lietuvišką“ vynuoginių sraigių receptą.

Taigi 4 porcijoms Jums reikės:

70 vynuoginių sraigių;

400 g mažų šaldytų morkyčių (jei neturite tiks ir paprastos morkos supjaustytos šiaudeliais);

Saujos petražolių;

Pusės pakelio sviesto;

(10 šaukštų miltų – sraigių išvalymui).

Gyvas sraiges palaikote puode su miltais pora dienų, kad išsivalytų ir būtų švarios. Tik neleiskite, joms uždusti t.y. neuždarykite stipriai indo dangčio, kad sraigės gautų oro. Numirusias – išmeskite. Po dviejų dienų nuplaukite ir dėkite į puodą su verdančiu vandeniu. Tiesa, dėkite, tik tada kai sraigė išlindusi.

Pavirkite 10 min. ir nulieją šaltu vandeniu su šakute arba šaukšteliu išimkite iš kevalų. Tada nupjaukite vidaus organus (dalį ištrauktą iš kevalo) palikdami „paduką“. Tačiau nepersistenkite, nupjauti reikia labai mažai. Išdarinėtas sraiges virkite 3 val. ant silpnos ugnies.

Išvirusias sraiges dėkite į keptuvę su išlydytu sviestu morkomis ir petražolėmis. Viską patroškinate 20 min.

Patartina valgyti su prancūziška bandele – jų tikrai rasite bet kurioje parduotuvėje.

Skanaus!

P.S. Kas ragavo ir nežinojo, jog tai sraigės manė, kad valgo jautieną arba grybus :)

 

 Žinote daugiau egzotinių, įdomių ir skanių valgių? Lauksime jūsų receptų el.p. info@urkistravel.lt.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.