Sūriai, kuriuos turi paragauti atostogaudamas Lansarotėje
Lansarotėje sūriai gaminami iš 100% natūralaus ožkos pieno, naudojant fermentus, kurie išsaugo piene esančius vitaminus. Proceso metu sūriai spaudžiami, bet ne kaitinami, todėl juose išlieka visos natūralios sūrio savybės.
Sūris baltos spalvos, malonus gomuriui, subtilaus aromato, gardaus skonio su labai plona plutele, kuri aprišama pinta palmių lapų juostele. Subrendę sūriai įgauna kitą spalvos toną – būna nuo baltos iki tamsiai rudos spalvos – tokie sūriai pasižymi stipresniu skoniu. Taip pat šie ožkų sūriai rūkomi ir gardinami kepintais grūdais arba pipirais.
Sūriai skirstomi į šiuos tipus:
Šviežias sūris (Queso Fresco): šie sūriai gaminami iš Kanarų salose augančių ožkų pieno be jokios papildomos fermentacijos. Jie būna cilindro formos, perlamutrinės baltos spalvos, gana kieti. Sūriams būdingas šviežio ožkos pieno aromatas.
Minkštas sūris (Queso Tierno): produktas gaminamas iš ožkos pieno, pridedant į jį tam tikroje temperatūroje probiotikų ir fermentų. Tai kietas, baltos spalvos sūris su šviesaus marmuro tonu, perpjovus – vidus kreminės tekstūros.
Pusiau kietas sūris (Queso Semicurado): taip pat iš ožkų pieno gaminamas sūris, į kurį tam tikroje temperatūroje pridedama probiotikų ir fermentų. Sūris šviesios kreminės spalvos, truputį rūgštoko skonio, jaučiamas ožkos pieno poskonis. Tai pusiau kietas sūris, kuris gardinamas pipirais arba kepintais grūdais.
Vytintas sūris (Queso Curado): vytintų sūrių kategorijai priklausantis kreminės spalvos, pikantiško skonio sūris, gaminamas iš Kanarų ožkų pieno, fermentų, probiotikų ir druskos. Sūriai gardinami pipirais arba kepintais grūdais.