Lankytinos vietos Gran Kanarijos Las Palme

Sumažinti Padidinti Teksto dydis Spausdinti puslapį

Lankytinos vietos Gran Kanarijos Las Palme Kosmopolitiškas Gran Kanarijos Las Palmas yra šiaurės rytinėje salos dalyje. 1478 metais įkurtas miestas gali didžiuotis istoriniu ir kultūriniu paveldu, atsiskleidžiančiu vaikštant siauromis senamiesčio gatvelėmis. Čia pat ramybe alsuoja miesto žalieji plotai, o smėlėtą pakrantę skalauja Atlanto vandenynas.

Kviečiame susipažinti su įdomiomis Las Palmo lankytinomis vietomis.

Vyskupijos Sakralinio meno muziejus

Vyskupijos sakralinio meno muziejus (Museo Diocesano de Arte Sacro) yra Gran Kanarijos Las Palme, netoli Santa Anos katedros. Jame eksponuojami religiniai meno kūriniai nuo XV-XVI amžiaus, įskaitant vertingas skulptūras ir paveikslus. Muziejuje taip pat saugomi didžiulę istorinę ir meninę vertę turintys baldai.

Adresas: C/ Espiritu Santo 20 20 E – 35001 Las Palmas de Gran Canaria

Kristupo Kolumbo namas – muziejus

Kristupo Kolumbo namas (Casa de Colón), esantis Las Palmos senamiesčio širdyje, laikomas vienu patraukliausių miesto pastatų. Šie rūmai buvo pirmojo salos gubernatoriaus rezidencija. Teigiama, kad 1492 metais jame apsistojo garsusis keliautojas Kristupas Kolumbas, kuris gyveno rūmuose kol buvo suremontuotas vienas iš jo laivų. 1777 metais šis namas buvo atstatytas, o 1952 metais įkurtas iki šiol veikiantis muziejus, kuriame eksponuojami laivų modeliai, navigacijos priemonės, žemėlapiai, paveikslai bei kiti eksponatai.

Adresas: Calle Colón, 135001  Palmas de Gran Canaria, Las, Gran Canaria

Tinklalapis: http://www.casadecolon.com/

Kanarų muziejus

Kanarų muziejus (Museo Canario) bus įdomus besidomintiems ar norintiems susipažinti su Gran Kanarijos istorija. Muziejaus kolekciją sudaro įvairūs archeologiniai eksponatai, kurių dauguma buvo rasti Gran Kanarijoje: keramikiniai indai, stabai, įspaudai, padargai iš kaulo ir medžio ir t.t. Taip pat yra saugoma keletas radinių atvežtų iš kitų Kanarų salų. Muziejus įkurtas 1879 metais. Nuo to laiko, dėka privačių asmenų ir valdžios institucijų, eksponatų skaičius vis auga.

Adresas: Calle Doctor Verneau, 2, 35001 Las Palmas de Gran Canaria

Tinklalapis: http://www.elmuseocanario.com/

Las Palmas senamiestis – Vegueta ir Santa Anos katedra

Seniausias kosmopolitiško Gran Kanarijos Las Palmo miesto kvartalas 1990 metais įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą. Sakoma, jeigu nebuvote senamiestyje, nebuvote ir Las Palme. Vaikščiodami siauromis akmenimis grįstomis gatvelėmis jūs pasijausite lyg nukeliavę į XV amžių. Šioje vietoje jūs pamatysite daug gražių ir vertų dėmesio istorinių pastatų, tarp kurių atrasite garsiąją dviejų bokštų Santa Anos katedrą. Tai pirmoji bažnyčia Kanarų salose, pastatyta 1478 metais. Nepraleiskite galimybės užkilti į apžvalgos aikštelę, esančią katedros viršuje. Nuo jos atsiveria nepakartojama panorama į Las Palma miestą bei apylinkes.

Triana rajonas

Triana – vienas seniausių Gran Kanarijos Las Palmo rajonas, tapęs pagrindiniu miesto komerciniu centru. Pagrindinėje gatvėje, kertančioje visą rajoną, yra daug XVIII, XIX bei XX amžiaus pastatų. Tačiau nepaisant šiuolaikinių objektų, visa gatvė buvo paskelbta nacionaliniu istoriniu paminklu. Triana rajonas – puiki vieta apsipirkti. Čia aptiksite nuo mažų senamadiškų parduotuvių iki didelių prekybos centrų.

Perezo Galdos muziejus

Muziejus įrengtas name, kuriame gimė ir iki 1862 metų gyveno Ispanijos rašytojas Perezas Galdos. Jame eksponuojami rašytojo baldai iš kitų jo namų Madride ir Santanderyje, knygos, asmeniniai daiktai. Šis namas yra vienas iš tipiškiausių XVIII amžiaus Kanarų architektūros pavyzdžių.

Adresas: Calle Cano, 6, 35002 Las Palmas de Gran Canaria

Tinklalapis: http://www.casamuseoperezgaldos.com/

Mokslo ir techologijų muziejus

Las Palmo mieste esantis Mokslo ir technologijų muziejus (Museo Elder) įkurtas Santa Katalina parko pakraštyje. Šis muziejus bus įdomus tiems, kurie domisi mokslu ir technologijomis. Jame yra daug interaktyvių eksponatų, išdėstytų per kelis aukštus. Vienas įdomesnių – orlaivio simuliatorius.

Adresas: Parque de Santa Catalina 35007 Las Palmas

Tinklalapis: http://www.museoelder.org

Las Palmos Ciudad Jardin rajonas ir Doramas parkas

Tikra ramybės oazė triukšmingame Las Palmos mieste. Sodas įkurtas Didžiosios Britanijos gyventojų, kurie dominavo salos ekonominiame gyvenime XIX amžiaus pabaigoje. Šioje miesto dalyje įsikūrusios ambasados bei dominuoja elegantiški gyvenamieji namai su nedideliais išpuoselėtais sodais. Pagrindinis šio rajono išskirtinumas – Doramas parkas. Gražiai sutvarkyta miesto žalioji zona, kurioje trykšta fontanai, auga daug endeminių gėlių ir kitų augalų.

Kvartalas La Isleta

La Isleta – senas žvejų kvartalas, esantis Gran Kanarijos Las Palme. Šis miesto rajonas išraižytas siauromis gatvelėmis,  kuriose įsikūrę nedidelės parduotuvės, barai ir restoranai. Kvartalo širdyje – gyvybinga Manuel Beccera aikštė, vienoje pusėje besiribojanti su švyturiu, o kitoje pusėje su vartais į uostą. La Isleta pietinėje pakrantėje yra seniausia Gran Kanarijoje tvirtovė, vadinama Castillo de la Luz.

San Telmo parkas

San Telmo (Parque de San Telmo) parkas yra ramybės oazė pačioje Las Palmos miesto širdyje. Parko teritorija apima daugiau nei 17 tūkst. kv. m. plotą. Žalioji miesto zona apsodinta įvairiais saloje augančiais augalais. Parke vyksta dauguma mugių ir kitų renginių.

Kanarų kaimelis

Kanarų kaimelis (Pueblo Canaries), esantis šalia Doramas parko, yra ne kas kita, o muziejus po atviru dangumi. Jo tikslas supažindinti lankytojus su tradicinės Kanarų salų architektūros pavyzdžiais bei prieš kelis šimtus metų gyvenusių žmonių buitimi. Čia galima stebėti kaip daromi rankdarbiai, o sekmadienio rytais nemokamai mėgautis gyva liaudies muzika, šokiais ir spektakliais.

La Canteras paplūdimys

Gražaus smėlio paplūdimys driekiasi išilgai Las Palmos centro. Vietiniai nuolat sako, jog La Canteras – vienas geriausių miesto paplūdimių. Keliaudami pažinti šio Gran Kanarijos miesto, nepamirškite pasiimti maudymosi drabužių. Stabtelėję paplūdimyje galėsite atsivėsinti Atlanto vandenyno bangose.

Alfredo Krauso auditorija

Unikalios architektūros pastatas, pastatytas ant vulkaninės uolos. Kompleksą sudaro dvi koncertų salės ir šalia esantis konferencijų centras. Statinys pavadintas Ispanijos tenoro Alfredo Krauso garbei.

Adresas: Playa de Las Canteras, s/n. 35010, Las Palmas de Gran Canaria

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.