Apie Barselonos viešąjį transportą

Sumažinti Padidinti Teksto dydis Spausdinti puslapį

Apie Barselonos viešąjį transportą Keliaujant visada pravartu  viską susiplanuoti taip, kad žinotum, ką norėsi pamatyti, kiek išleisi pinigų lankytiniems objektams, įvairioms atrakcijoms, kiek galėsi skirti pinigų suvenyrams, galų gale, kiek kainuos viešasis miesto transportas.  Mes jau rašėme apie tai, kaip iš Barselonos El Prat oro uosto pasiekti centrą. Šį kartą aprašysime apie viešąjį transportą ir jo kainas.

Yra ne viena ir ne kelios bilietų rūšys, tačiau mes apžvelgsime tik tuos bilietus, kurie naudingi turistams.

Barselonos centras ir priemiesčiai yra suskirstyti į 6 zonas. Beveik visų bilietų kainos priklauso nuo zonos.  Miesto centras yra pirmojoje. Praktiškai visi lankytini objektai, atrakcijos – įsikūrę būtent šioje zonoje.

Turistai gali rinktis bilietus iš keleto rūšių:

Pirkti vienkartinius metro arba autobuso bilietus, kurių kaina vienam važiavimui – 1,45 euro.

Pirkti 1 dieną galiojantį bilietą. Kaina priklausys nuo pasirinktų zonų. Esant tik 1 zonoje bilieto kaina – 6,20 euro. Bilietas pradeda galioti nuo pirmo panaudojimo iki kol nustoja važinėti viešasis transportas. Įsigiję šį bilietą galėsite nevaržomai važinėtis visomis viešojo transporto priemonėmis: metro, autobusais, tramvajais.

Barselonos transporto zonos

Kainos pagal zonas perkant 1 dieną galiojantį miesto bilietą

Pirkti  T-10 bilietą. Tai bilietas, suteikiantis teisę važiuoti 10 kartų. Tuo pačiu bilietu gali naudotis keli asmenys. Vienos zonos kortelės atveju, keleiviai turi 75 minučių laiko tarpą persėsti į kitą metro liniją ar pakeisti transporto rūšį.

Barselonos transporto kainos

Kainos pagal zonas perkant T-10 bilietą

Pirkti 2, 3, 4 arba 5 dienas galiojančius bilietus. Bilietas, suteikiantis teisę važinėtis nuo 2 iki 5 dienų metro, autobusais, tramvajais visose Barselonos zonose,  FGC miesto ir Rodalies de Catalunya traukiniais nustatytam dienos skaičiui tik 1 zonoje. Bilietas pradeda galioti nuo pirmo panaudojimo.

Bilietas, galiojantis 2 dienas – 11,50 euro

Bilietas, galiojantis 3 dienas – 16,50 euro

Bilietas, galiojantis 4 dienas – 21 euras

Bilietas, galiojantis 5 dienas – 25 eurai

Bilietus įsigysite bilietų pardavimo automatuose, kuriuos rasite visose metro stotyse, TMB (viešojo transporto) informaciniuose centruose, Barselonos turizmo informaciniuose centruose. Autobuso vienkartinius bilietus nusipirksite autobusuose.

Dėl kasmet kylančių kainų, viešojo transporto bilietų kainos gali būti aukštesnės nei nurodyta.

1 komentaras to Apie Barselonos viešąjį transportą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.