Kur pavalgyti Graikijoje? Labiausiai paplitę restoranų tipai

Sumažinti Padidinti Teksto dydis Spausdinti puslapį

pavalgyti Graikijoje

Graikai labai mėgsta pavalgyti ne tik namuose, bet ir visuomeninėse įstaigose. Jie dažnai su šeima ar draugais lankosi restoranuose, ir tai – tikras ritualas. Jei norite sudalyvauti „skonių šventėje“ ir paragauti tikro graikiško maisto, išsirinkite vietą iš šių labiausiai paplitusių restoranų tipų.

Taverna – populiariausia maitinimo vieta visai šeimai Graikijoje. Paprastai taverna yra šeimos verslas. Čia gausu įvairių, įprastų tradicinių ir naminių gardžių patiekalų. Tavernose tipiški mediniai staliukai, dengti popierinėmis staltiesėmis;

Psarotaverna – žuvies taverna. Psarotavernos įprastai įsikūrusios pajūryje, salose. Jos specializuojasi žuvų ir jūros gėrybių patiekaluose;

Estiatorio – bendresnis restorano pavadinimas. Čia brangiau ir kiek prašmatnesnė aplinka nei tavernose, siūloma graikiškų ir kitų šalių patiekalų;

Psistaria – panaši į taverną, tačiau jos ypatybė – ant grotelių ar iešmo keptos mėsos patiekalai. Mėsa visada kepama ant medžio anglių ir įgauna puikų skonį;

Mezedopoleio – užeiga, kur patiekiama gausybė įvairių užkandžių (“mezedhes”), kurie gali būti nepaprastai maistingi ir sotūs;

Ouzerie – tradicinė įstaiga, labai pamėgta jaunimo, kur prie vietinių gėrimų patiekiami atitinkami užkandžiai (aštuonkojis, ančiuviai, feta sūris, alyvuogės ir pan.);

Zaharoplasteio – cukrainė, kur siūloma įvairių tradicinių kepinių, saldumynų ir karštų ar gaivių gėrimų;

Kafeneio – viena seniausių įstaigų – kavos namai, kur iki šiol dominuoja lankytojai vyrai, aptariantys čia visas kasdienio gyvenimo aktualijas. Kafeneio tiekiama graikiška kava, kiti gėrimai.

Geriausius pasūlymus į Graikiją su Itaka Lietuva rasite šioje nuorodoje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.