Lankytinos vietos Zakintos saloje

Sumažinti Padidinti Teksto dydis Spausdinti puslapį

Lankytinos vietos Zakintos saloje

Zakintas – trečia pagal dydį Jonijos jūros sala, kuri priklauso Graikijoje. Joje atostogaudami galėsite suderinti poilsį su salos pažintimi. Pateikiame jums dešimt lankomiausių vietų Zakinto saloje.

Zakinto miestas

Geriausiai su miestu susipažinsite keliaudami pėsčiomis. Eidami iš gatvės į gatvę atrasite daug įdomių objektų – bažnyčias, muziejus, architektūros šedevrus. Galėsite užsukti į vietos meno, suvenyrų parduotuvę, kepyklėlę ar kavinę. Dauguma pastatų buvo atstatyti tradiciniu venecijietišku stiliumi po 1953 metais įvykusio galingo žemės drebėjimo.

Porto Limnionas

Maždaug už 25 km nuo Zakinto miesto, netoli Agios Leon kaimelio, atrasite Limnionas – mažai žmogaus paliestą lagūną. Teigiama, kad ši vieta dėl mažo turistų srauto vis dar yra išsaugojusi savo laukinį grožį. Uolų apsuptoje žydrai žalsvo jūros vandens skalaujamoje pakrantėje galėsite panardyti ar tiesiog pasideginti.

Gerakas

Gerako iškyšulys yra piečiausias salos taškas, kuriame atrasite vieną gražiausių Zakinto paplūdimių. Tai ilgas ir platus smėlio paplūdimys, patenkantis į Nacionalinio jūros parko teritoriją.

Anafonitria vienuolynas

Maždaug 25 km nuo Zakinto, nedideliame Anafonitria kaimelyje, yra XV amžiuje statytas vienuolynas, skirtas Mergelei Marijai. Jame paskutinius gyvenimo metus praleido šventasis Zakinto globėjas Agios Dionysios. Vienuolyną sudaro keletas pastatų bei bokštas, kuris pastatytas dėl gynybinių priežasčių, o šiandien naudojamas kaip varpinė. Pagrindinė vienuolyno bažnyčia yra komplekso centre. Jame saugomos įspūdingos freskos, kurioms daugiau nei penki šimtai metų.

Marathonisi (vėžlių sala)

Tai nedidelė privati sala, esanti netoli Limni Keri paplūdimio. Iki Antrojo pasaulinio karo joje buvo gyvenama, tačiau šiandien nei žmonių, nei pastatų saloje nėra. Marathonisi saloje veisiasi tik Caretta Caretta vėžliai. Šį žemės lopinėlį galima aplankyti privačių ekskursijų metu.

Mėlynieji urvai

Mėlynieji urvai – viena populiariausių ir labiausiai reklamuojamų pramogų saloje. Urvai išsidėstę šiaurės vakarų pusėje ir yra pasiekiami tik ekskursijų laivais metu. Urvų pavadinimas kilo neatsitiktinai – plaukdami laivu turistai gali grožėtis žalsvai mėlynu Jonijos jūros vandeniu.

Navagio

Tai gražiausias Zakinto salos paplūdimys ir vienas iš penkių labiausiai fotografuojamų paplūdimių visoje Graikijoje. Klinčių uolų apsuptas nedidelis balto smėlio paplūdimys pasiekiamas tik plaukiant laiveliais, tačiau turistų čia tikrai netrūksta.

Keri urvai

Salos pietų vakarinėje dalyje, šalia Marathia iškyšulio esantys Keru urvai pasiekiami plaukiant laiveliu. Išilgai pakrantės yra daug urvų. Vieni jų tokie siauri, jog juos apžiūrėti pavyksta tik iššokus iš valties į vandenį, kiti pakankamai platūs, jog įmanoma su valtimi patekti į vidų.

Bochali

Bochali – nedidelis, tačiau labai mielas kaimelis, esantis visai šalia salos sostinės. Čia galėsite pasivaikščioti ramiomis kaimelio gatvelėmis, apžiūrėti nedidelę Zoodos Pigi bažnyčią ar pušų apsuptą venecijiečių pilį. Nors pilis po 1953 metais įvykusio žemės drebėjimo dalinai sugriauta, tačiau joje verta apsilankyti dėl nuostabaus atsiveriančio kraštovaizdžio.

Kampi

Shiza – skardis, esantis nedideliame vaizdingame Kampi kaimelyje.  Čia yra pastatytas didelis kryžius, skirtas atminti Graikijos pilietinio karo aukas. Ši vieta, kaip ir Keri švyturys, siūlo kvapą gniaužiantį kraštovaizdį bei nepamirštamus saulėlydžius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.