Ką paragauti nuvykus į Olandiją?

Sumažinti Padidinti Teksto dydis Spausdinti puslapį

Ką paragauti?
Jeigu užklysite į Olandiją, būtinai paragaukite ne tik vietinio alaus ar sūrio, bet ir tradicinių šalies patiekalų. Tai galėtų būti žirnių ir kumpio sriuba arba jautienos troškinys, neatsisakykite žalios silkės ar rūkyto ungurio.

Olandų pusryčiai praktiškai niekuo nesiskiria nuo kitų tautybių: puodelis kavos, arbatos, virtas kiaušinis, sūrio ir kumpio griežinėlis, duona, pyragaitis.

Iš tradicinių olandų patiekalų tikrai išsirinksite jums patinkantį. Erwtensoep – žirnių ir kumpio sriuba, stamppot – trintos daržovės su dešra, hutspot – jautienos troškinys, boerenkool met worst – lapiniai kopūstai su dešra, pannekoeken – lietiniai su įvairiu garnyru.

Olandai taip pat mėgsta jūros gėrybes. Maatjes – žalia silkė, tai tikras olandiškas patiekalas, kurį galima nusipirkti tiesiog gatvėje. Šis patiekalas patiekiamas su žaliais svogūnais. Nepamirškite paragauti kito labai populiaraus valgio – gerookte paling (rūkytas ungurys). Kaip ir prancūzai, belgai, taip ir olandai neatsisako midijų, austrių, krevečių.

olandu virtuve

Blaškydamiesi po maisto parduotuves nusipirkite paragauti Edamo, Goudos arba Leidse kaas sūrio su kmynais bei Friese kass su gvazdikėliais.

Sėdint bare ar grįžtant į viešbutį nusipirkite alaus. Paragaukite Heineken, Grolsch, Amstel alaus, be šių, išmėginkite kitas šviesiojo alaus rūšis – Oranjeboom, Bavaria, Brand, Gulpen, Ridder, Leeuw, Alfa, Lindeboom. Paragaukite balto alaus – witbier, tamsaus alaus – bokbier. Norintiems pajausti greitą alkoholio poveikį siūloma išgerti populiaraus kokteilio – kopstoot (smūgis į galvą). Tai alaus ir olandiško džino mišinys.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.